Dona amb diversitat funcional envoltada de nens jugant

MANIFEST UNITARI – CONVOCATÒRIA RODA de PREMSA

MANIFEST UNITARI

pel dret a una vida independent i d’inclusió en la comunitat de les persones amb discapacitat d’acord al mandat de la Convenció de les Nacions Unides de 2006

– CONVOCATÒRIA RODA de PREMSA –

L’Estat Espanyol va ratificar la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides de 2006.

La Convenció situa el fenomen de la discapacitat com una qüestió de drets humans i reconeix que les persones amb discapacitat són subjectes de dret, amb drets que l’Estat, i la resta d’administracions públiques i privades, tenen la responsabilitat de fer efectius per tal de garantir un exercici de la seva ciutadania plena.

L’article 19 de la Convenció defineix el dret de les persones amb discapacitat a una vida independent i d’inclusió en la comunitat.

Estem molt lluny que aquest dret sigui una realitat.

En els quinze anys transcorreguts des de l’entrada en vigor de la Convenció poc o res hem avançat en l’assoliment d’aquest dret.

És per això que 29 organitzacions i 13 persones significades hem promogut un «Manifest Unitari pel dret a una vida independent i d’inclusió en la comunitat de les persones amb discapacitat» al qual s’hi han adherit 137 organitzacions i 2.721 persones a títol individual.

En aquest Manifest hem volgut posar el focus en quatre demandes que coincidim poden tenir un poder transformador que permetrà donar un impuls definitiu en l’assoliment d’aquest dret.

Amb l’objectiu de donar a conèixer aquest Manifest Unitari, convoquem una:

RODA DE PREMSA
Dimecres 29 de novembre a les 16,30 hores
al Palau Foronda
(Ronda de Sant Pau 43-45 / Barcelona)

Us preguem confirmació d’assistència. Gràcies.

Convoquem aquesta roda de premsa les següents organitzacions i persones significades promotores del Manifest Unitari:

Organitzacions promotores (per ordre alfabètic):

ACTAS, ANDI Down Sabadell, Autisme amb Futur, APSOCECAT, AMIS, Associació Societat Inclusiva Garraf, SOS a la Capacitat Intel·lectual, Associació Suport, Centre d’Estudis i Recerca per a una Societat Inclusiva de la UAB, Coordinadora Down Catalunya, Federació Catalana d’Autisme, Federació ECOM, Federació Salut Mental Catalunya, Fundació Pere Mitjans, Fundació Privada Catalana Síndrome de Down, Fundació SUPPORT – Girona, Grup de Recerca en Diversitat de la Universitat de Girona, Junts Autisme Fundació, Junts en Acció, LADD, Moviment Vida Independent Garraf, Observatori dels Drets Socials de Terrassa, Oficina de Vida Independent, PerDret – Defensem els Drets Humans-ONU 2006, Plataforma Ciutadana del Garraf per una Empresa Inclusiva, Plataforma Prou Barreres – Igualtat de Drets i Oportunitats, Salut Mental Garraf /Afammg, Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials i Tu-i-Nos Fundació.

Persones significatives promotores (per ordre alfabètic):

Antonio Centeno Ortiz, Antoni Vilà Mancebo, Asun Pié Balaguer, Carolina Puyaltó Rovira, Climent Giné Giné, David Villanueva Quílez, Domènec Puig Valls, Efren Carbonell Paret, Josep Maria Sanahuja Gavaldà, Maria Pallisera Díaz, Pep Ruf i Aixàs, Ricardo Esteban Legarreta, i Sílvia Llach Carles.

Margarida Saiz Lloret
Portaveu Moviment Vida Independent Garraf
615 12 42 31

També pots veure

Ilustración con diversas personas y diversidades

Jornada Mediació I Accessibilitatat

En el marc del “Pla d’accessibilitat de museus i centres i espais d’arts visuals de …